Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Friday, May 30, 2014

Cipta Kekayaan Dengan Pelaburan Hartanah

BISMILLAH..

Sahabat2 yang dirahmati Allah.. adakah anda masihh blurr bagaimana untuk memulakan pelaburan hartanah hingga berjaya memiliki hartanah bernilai RM1,000,000 (sama ada beli banyak unit atau sket).. percayalah ini bukan omong2 kosong..



http://carirumah.com.my/konvensyen/

Kami telah melakukannya.. hingga kini nilai keseluruhan pelaburan hartanah kami juga menjangkau jutaan RM dan melebihi 10 unit hartanah (walaupun gaji xde la tinggi mana) bukan membangga diri tapi insyaallah jika kita belajar dari mereka yang "Provened Success" kita pun "Terpaksa" follow juga..
Yang bestnya saya masih boleh meneruskan pembelian hartanah walaupun syarat Bank LTV bagi rumah ke-3 dan seterusnya ialah 70% sahaja..



http://carirumah.com.my/konvensyen/

Sesungguhnya ia bukanlah kerja mudah dan saya sendiri telah mengorbankan masa, tenaga dan wang ringgit utk mendapatkan ilmu berkenaan pelaburan hartanah..

Jika dulu alasan untuk hadir ke Seminar Pelaburan hartanah kosnya tinggi.. jadi niat sudah terbantut.. Tapi kali ini korang jangan lepaskan peluang.. dengan hanya RM50 sahaja korang boleh menyedut ilmu berkenaan pelaburan hartanah sepuas2nya.. 



http://carirumah.com.my/konvensyen/


Jom belajar :
- Analisa Kawasan Lubuk Emas.
- Skil Pelaburan Hartanah 2014
- Kesan Projek Mega Pengangkutan Ke Atas Pelaburan Anda.
- Tips Renovasi.
- Cara Sewakan Rumah Lebih Dari Harga Pasaran.
- Tips Mudah Lulus Pinjaman Rumah.


Percaya lah korang juga boleh melakukannya..
Besarkan impian..
Besarkan angan2..
Berani mengubah kehidupan korang..
Jangan beri banyak alasan..
Cipta Kekayaan Dengan Pelaburan Hartanah!!

Maklumat Lanjut : http://carirumah.com.my/konvensyen/

Special punya!!
 https://www.facebook.com/faizul.ridzuan.7?hc_location=timeline

Friday, May 23, 2014

alhamdulillah.. loan rumah da lulus.. 70%!

Bismillah..

Alhamdulillah seronoknya... letter offer (LO) utk pinjaman perumahan dari bank CIMB da keluar.
Tinggal approval utk 1apartment aje lg. Sy submit dgn CIMB dan RHB (ada beberapa bank lain yg bgi finance utk property below rm100k. Tpi faktor value, tenancy income miltigation etc.. )

Apa yg nak saya kongsikan..
1. Xbanyak bank yg bagi pinjaman utk loan bawah rm100k dgn rate yg cun. Ada bank yg bgi rate BFR+1%
2. Bgi 3rd property ke atas.. Loan hny 70% shj. Kebanyakkan bank xde pakej zero moving cost / allow financekan : Insuran, loan agrement, valuation report

Senak juga modal 10% deposit dan byrn legal fees utk 2 unit ni, almost rm24,000

Xpe2.. Insyaallah hasilnya akan dpt dirasai kelak..

Unit ini dijangka dpt disewakn sekitar rm600-rm700 sebulan
Dan insyaallah boleh flip hujung tahun ni tanpa caj RPGT / minima shj.
Expectation Nett return utk 2 unit ni sekitar RM68,000.

P/s : dengar macam best je kan.. Mmg la sbb da di"polish" cuba dpt raw..
Pening juga dri proses preparation document, property finding, analysis, nego, value checking, financing etc..


Tuesday, May 6, 2014

Seminar sifu Azizi Ali : Retire Young Retire Rich

Bismillah... 

Korang yang berminat boleh la mendaftarkan diri.. Dengan ilmu insyaallah perjalanan kita semakin jelas menuju matlamat!