Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Thursday, January 29, 2015

RENOVATION DAN EXTENSION HARTANAH ANDA UNTUK MENAIKKAN NILAI

BISMILLAH

Tahukah korang Kos adalah berbeza dengan Nilai.

salah satu trick meningkatkan harga hartanah korang ialah dgn cara mengeluarkan sedikit kos bagi kerja2 ubahsuai korang!!!


Definisi : 
Kos : ialah jumlah yg dibayar ke atas barangan / perkhidmatan atau jumlah yg diperlukan utk menghasilkan barangan / perkhidmatan.

Nilai : adalah konsep ekonomi yg merujuk kepada harga yg berkemungkinan besar akan dicapai oleh pembeli dan penjual ke atas suatu barangan atau perkhidmatan yg diniagakan.


Sebagai contoh dengan mengeluarkn kos RM15,000 untuk mengubah suai hartanah anda. Nilai hartanah anda akan meningkat.
Katakan nilai hartanah anda rm300,000.
Dgn sedikit ubahsuai nilainya mungkin mencecah RM330,000 - RM350,000

Ia berkait dgn faktor membeli emosi pembeli, power of visualisation.. sebaiknya buat ubahsuai mengikut trend terkini yg boleh diterima kebanyakkan org...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok Kawan2 yang berhajat untuk renovation, extension kediaman korang boleh call saya ya 0125414096

Insyaallah partner sy boleh membantu anda dari mula sampai selesai!!


p/s : klik button HOME dibawah untuk kembali ke page utama ^^


Tuesday, January 20, 2015

Misi menakluk KLCC!!






Saturday, January 17, 2015

more sukses in 2015 insyaallah!!

Bismillah...

Terima masih dr. Waqi dan team wwm atas tunjuk ajar.. insyaallah 2015 ni kita dapat meraih lebih byk kejayaan sama ada bisnes atau pelaburan!! Yearghhh united we stand!!




Habis je meeting dgn team wwm terus ke subang Empire short meeting dgn syed azzim ejen hartanah merangkap co-founder utk co yg akan kami setup xlama lagi purposely utk proper run bisnes guess house xlama lagi..



insyaallah kami akan go further bersama!
Doakan kami yee ^^

Friday, January 16, 2015

Pesanan untuk diri dan kawan2.. jangan takut untuk gagal..

Bismillah..

Salam jumaat.. hari ni rasa nk kongsi sket.. lately ramai yg tanya.. "xrisau ke risiko jatuh bankrap" ye la kan hutang byk.. kot xkena gaya abis semua..


Insyaallah rasanya sy xgerun sgt..
sebab yg penting sy teruskan usaha dan berdoa.. kot jatuh pun ianya bukanlah penghujung jalan.. (ewahh ckp mcm mudah je kan nk tempuh...)
insyaallah.. stay positif2..


this year dan next coming years mmg tidak dinafikan kita akan berhadapan dgn ekonomi yg getir.. sapa yg aware.. sapa yg membaca.. tahulah betapa bad nye situasi..

Ntahlah.. nak ckp pun sy xpandai sgt..

Cuma mcm sy sendiri yg akan berhijrah sedikit masa lagi..
kerap berpesan dgn wife sy..
Sy terangkan how bad keadaan semasa dan sy ckp get ready apa2 boleh berlaku.. worst case harta kita boleh dilelong dan di ishtihar bankrap..

Tapi.. tapi.. tapi..


Sy ckp jgn takut.. kita tempuh.. kita tempuh dan kita bangkit.. selagi ada nyawa selagi tu ada kesempatan..


Klw ya pun kita jatuh tersungkur xmampu bangkit.. xpe.. xpe.. yg penting kita terus ikhtiar istiqomah dlm islam.. supaya kita xmuflis kat sana pulak..

ya.. itu yg lebih penting..

Jadi sy berpesan pd diri saya dan kepada kawan2 semua..

jangan takut.. jangan takut utk gagal.. ayuh kita terus mara!!!


Terus berjuang di tahun 2015!!


P/s : doakn saya ye.. insyaallah doa tersebut akn balik kpd kawan2..

Rasa bersemangat?? Luahkan diruangan komen. Sama2 kita tiupkn semangat utk berjaya..

Thursday, January 15, 2015

Ride ke Seberang Perak tengok tanah..

Ahad 11/1/2015  : Ride ke Seberang Perak
Jalan dari Teluk Intan - Lumut



Alhamdulillah dalam kesibukan siapkan rumah sewa aku sempat turun ke Perak utk tengok tanah cari pengalaman baru.. 



ini kali pertama aku masuk ke kawasan penempatan / kediaman peserta2 FELCRA.. teruja beb.. macam2 ada dlm tu.. masjid, sekolah, kedai2, dan lain2.. macam sebuah bandar mini la.. tapi lokasi agak jauh gak kedalam.. tapi memang enjoy sebab sepanjang jalan nak masuk ke penempatan tu dikeliling oleh bendang padi dan sawit..


memang cool dan freshh beb.. sangat best sesekali dapat ride ke tempat2 macam ni...


AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG...

Bismillah...

sedang aku kebosanan hari tu.. ada lah aku belek2 tengok gambar2 lama dalam fb aku tu...
pastu aku terjumpa lah gambar aku klw xsalah tahun 2004..

perghh bukan main slim lagi aku masa tu heheh2...
sekarang 2015.. byk betul beza beb..

Alhamdulillah atas segala rezeki...

So aku kat bawah ni aku lampirkan utk tatapan korang.. cewahh hihi2..

2015 vs 2004

 
 Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita,
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukmu semua..
Memberi jalan untukmu semua..