Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Thursday, January 15, 2015

Ride ke Seberang Perak tengok tanah..

Ahad 11/1/2015  : Ride ke Seberang Perak
Jalan dari Teluk Intan - Lumut



Alhamdulillah dalam kesibukan siapkan rumah sewa aku sempat turun ke Perak utk tengok tanah cari pengalaman baru.. 



ini kali pertama aku masuk ke kawasan penempatan / kediaman peserta2 FELCRA.. teruja beb.. macam2 ada dlm tu.. masjid, sekolah, kedai2, dan lain2.. macam sebuah bandar mini la.. tapi lokasi agak jauh gak kedalam.. tapi memang enjoy sebab sepanjang jalan nak masuk ke penempatan tu dikeliling oleh bendang padi dan sawit..


memang cool dan freshh beb.. sangat best sesekali dapat ride ke tempat2 macam ni...


No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana mengunjungi Blog hartanah ini.
Kami menghargai komen anda!