Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Wednesday, February 4, 2015

10 cara Buat duit dari Hartanah selain Pelaburan Hartanah

Assalam...

Hmm ramai juga kawan2 tanya saya macam mana ek nak buat duit dari hartanah.. 


macam susah aje.. nak jadi ejen xpandai.. nak jadi subletter pun xpandai.. nak beli rumah pun xpandaiii.. adehhh... hmm


kalau biasa kita dengar pelaburan hartanah aje.. maksudnya beli dan sewakan atau beli dan jual semula baru dpt untung kan...



Ok.. ok.. ok.. jgn la risau sangat.. 
jom saya share sket.. sebenarnya sangat banyak beb..  
Saya share 10 cara.. nak kata rare.. xrare kot sebab ada lagi yang rare.. hihi2..

1. Sebagai pelabur hartanah
2. Sebagai ejen hartanah
3. Sebagai kontrakor hartanah (arkitek, kerja renovasi etc)
4. Sebagai electrician / pipping (kontraktor am)
5. Sebagai interior designer
6. Sebagai lawyer utk jual beli / pajak / sewaan
7. Sebagai banker
8. Sebagai pemaju hartanah
9. Sebagai penilai hartanah
10. Sebagai subletter

Dan banyak lagi... ha sekarang korang tengok la kot mana2 yang korang mahir.. korang buat la.. ^^


Insyaallah next time aku share lagi yang lebih rare.. moga bermanfaat!!


MKNK
012-5414096
www.facebook.com/khairulnawawi
www.facebook.com/mknhomesolution

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana mengunjungi Blog hartanah ini.
Kami menghargai komen anda!