Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Wednesday, November 18, 2015

[ Murid kelas corot dapat 5A ]

You know why??? Because She has "BIG WHY" dan ada "BURNING FIRE + LOVE" deep inside.. see her FACE expression..

Tahniah adik!!!

Sy dulu pun bukan dari kelas cemerlang!
.
.
.
P/s : Hmm klw la korang tau dulu salah satu subjek yg aku ambil (baca sbg terpaksa ambil) = Ekonomi Rumah Tangga mesti korang nangis gelakkan aku...!!!!

But it's true.. no choice maa..

Masa awal form 4 tu, nk ambil kelas sains xpandai manaa.. nk ambil kelas sastera ikhtisas mate tambahan kantoi..


lastly tinggal 2 choice sama ada kelas tasauf atau kelas sastera 2 (with package of subjek ERT) = alasan shj.. ^^
.
.
.
Aku mula jumpa "BIG WHY" dan "BURNING FIRE + LOVE" masa 6bulan sblm SPM dan ianya semakin kuat apabila arwah ibu kembali kerahmatullah (Alfatihah utk Ibu Siti Noor Aisiah 1963-2003) apabila melihat ayah dan 5orang adik dibawah yg masih bsekolah / kecil....


Tapi Alhamdulillah rupanya ianya adalah baik bagi diri ini.. Allah sebaik2 perancang..


WE DON'T GROW WHEN THINGS ARE EASY... WE GROW WHEN WE FACE CHALLENGES


Monday, November 9, 2015

APARTMENT BAIDURI / JATI / INTAN @ SETIA ALAM FOR SALE! 0125414096

assalamua'laikum dan salam sejahtera guys!

ok hari ni aku buat site visit di setia alam ni.. apa yang aku boleh katakan tempat ini memang menarik dan amat sesuai utk didiami.. dengan harga sekitar RM300k - RM350k bagi keluasan 810kp hingga 920kp sudah pasti ianya selesa bagi seisi keluarga! Ada 3 jenis apartment : Baiduri, Jati dan Intan

Lokasi sangat strategik dimana terletak sangat dekat dengan pelbagai kemudahan dan infrastruktur antaranya Setia City Mall etc (rujuk detail dibawah ya)



3R+2B, Apartment Sri Baiduri Setia Alam

Seri Baiduri is a gated and guarded residence which comes with 24-hour security, which is expected to keep the environment safe and secure for the residents.



Besides that, there are ample of high rise facilities offered in this residence and among them are multi-purpose hall, gymnasium, laundry, cafeteria, convenience shop, kindergarten, swimming pool, children pool, badminton courts, futsal court, surau, playground and landscaped garden.


nearby myriad of amenities, which include Setia City Mall, Tesco Setia Alam, Setia Eco Park, Giant Klang Sentral, Setia Alam Club, KPJ Klang Specialist Hospital, Jusco Bukit Raja, Setia Business Park, SJKC Pin Hwa 1, Setia Avenue, SJKT Setia Alam, Western Park and Tenby International and Private School.



easy accessibility via roads and highways namely Persiaran Setia Prima, Persiaran Setia Utama, Persiaran Setia Perdana, Persiaran Setia Alam, Jalan Meru, New Klang Valley Highway (NKVE Setia Alam Interchange), Shapadu Highway, Federal Highway, North - South Highway and Guthrie Highway. The Klang Central Bus Terminal is also located just minutes away from this residence.




Property Details

Name: Seri Baiduri
Address: Off Persiaran Setia Prima, Precinct 15, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor
Developer: SP Setia
Completion Date: 2014
Type: Apartment
Tenure: Freehold
No. of Block: 4
No. of Storey: 10
No. of Units: 640
No. of Bedrooms: 3
No. of Bathrooms: 2
Land Area: 17.74 acres
Built-up: 920 sf
Maintenance Fee: RM150 - RM200

Call : 0125414096
Khairulnawawi (pea 1352)
RPSJ


Sunday, November 8, 2015

JOM! mulakan pelaburan Hartanah!

Jom bersama naik "Keretapi menuju Destinasi"
.
.
Saya beritahu kepada ramai circle of friend saya..

Jangan terlalu pasif dan defensive sangat dalam memulakan pelaburan Hartanah..

Jangan terlalu takut dan ngeri meminjam RM200k utk membeli hartanah..

Jangan menanti / menunggu hartanah idaman.. hartanah terbaik..

Jangan membuat saving terlalu lama.. nanti penat.. ketahuilah inflasi sangat pantas memakan wang simpanan kita..


Sila lah mulakan dahulu.. kita x punya banyak masa.. kita xpunya banyak ruang.. ambillah.. rebutlah.. selagi ada peluang..

Inysaallah kita bersama2 bergerak.. walaupun perlahan.. itu lebih baik dari tidak bergerak lansung.. kita bermula kita akan sampai ke destinasinya juga.. sepertimana perlahannya keretapi lokomotif.. bergerak mengangkut muatan.. walau perlahan.. akhirnya sampai jua!

saya boleh cerita bagaimana saya bermula.. saya tidak peduli gaji saya RM2k.. saya belajar dan ambil tindakan.. saya mengambil risiko.. dan percayalah ianya mmg suatu nikmat!


Salam kejayaan dunia akhirat! Jumpa anda di Jom Hartanah @ SACC Mall!

By MKNK
[ November 2015 ]

Thursday, November 5, 2015

10% Discount!! Service Apartment : ALAM SANJUNG @ SUBANG WEST

HOT!! | telegram.me/hartanahservices | 0125414096

Service apartment, Alam Sanjung @ Subang West
BOOKING RM3K!!
10% DISCOUNT FOR BUMI!!
RM450K Onwards!

[ 85%, progress.. Estimated Completion End of 2015 ]




 ---------------------------------------------------

Limited time offer
1. Free 2 covered car park.

2. RM3,000 booking fee only

3. 10% Discount BUMI!!!

4. 5% Discount for NON-BUMI

5. Additional 4% Discount for NON-BUMI (if SPA signed with 30 days from date of booking)

6. FREE SPA Legal Fee. (ONLY pay for RM380 disbursement fee)

7. 90% loan from Panel End Financiers


---------------------------------------------------

Alam Sanjung @ Subang West is located along Jalan Mawar, off Persiaran Jubli Perak in Seksyen 22, Shah Alam,

Freehold!!!

3 size of layout : 864sf / 912sf / 981sf


Residents have access to various facilities such as covered parking space, swimming pool, wading pool, gymnasium, jogging track, children's playground, multi-purpose court and more. 

This property also features 24-hour security services.

Within radius :
MSU College
PTPTL College
Politeknik Shah Alam
Glenmarie golf club
Giant shah alam
Tesco extra
Subang parade
Empire shopping gallery
Stadium shah alam
I-city
Access to : Federal, Elite, kesas, NKVE, guthrie GCE

Bank panel : Bank islam, ambank, hong leong, cimb, maybank, affin bank, al-rajhi

No lesen pemaju : 11017-2/02-2018/250
Kelulusan MBSA 
No. Rujukan pelan bangunan MBSA/BGN/BB/600-1(PB)/SEK.22/001-2013

Call now!!

0125414096
Mknk (PEA 1352)
Reapfield Properties SJ

Telegram.me/hartanahservices