Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Monday, May 23, 2016

EBOOK : TAKDE DUIT, BOLEH BELI RUMAH KE?? + BONUS : Sesi Interview 12 Pelabur Hartanah

[ DAPATKAN SEGERA ]




-------------------------------------------------------------------------

Siapa cakap tak ada modal, tak boleh beli rumah?

Ya, korang boleh anggap strategi ini sebagai “lampu penyuluh” dan
benchmark untuk korang mulakan pelaburan hartanah secepat
mungkin. Tak perlu tunggu-tunggu lagi.
.
.
.
3 cara berkesan yang dikongsi Tuan Faizul Ridzuan dimana anda boleh gunakan untuk buat
pelaburan hartanah secara zero-down payment

Teknik #1: Zero-down payment SEBELUM pembelian - Beli
rumah yang ada tawaran diskaun 10% daripada pemaju,
dan buat 90% pinjaman dengan pihak bank.
.
.
Teknik #2: Zero-down payment SEWAKTU PEMBELIAN - Beli
rumah sub-sale (rumah secondhand), dan buat 100%
pinjaman kat bank.
.
.
Teknik #3: Zero-down payment SELEPAS PEMBELIAN - Beli
rumah macam biasa, kemudian re-finance untuk cairkan
modal.
.
.
BONUS : Sesi Interview 12 Pelabur Hartanah Malaysia yang pasti
korang pasti suka baca!!
.
.
DAPATKAN SEGERA :

WTS : 1 STY INTERMEDIATE HOUSE AT BUKIT RAJA ( Jalan makyong ) 20x65

HOT PROPERTY FOR SALE! WTS : 1 STY INTERMEDIATE HOUSE AT BUKIT RAJA ( Jalan makyong ) 20ft. x 65ft Extended & Renovated

3ROOMS + 2 BATHROOMS FREEHOLD Land area 1300kp B.up area 1000kp

# Tiles on car porch # Kitchen cabinet # 3 aircond # Plaster ceiling # Fan + Built in lighting # Full extended with Cert. Approval

# SIME DARBY PROJECT # NEXT TO SETIA ALAM # EASY ACCCESS TO NKVE, SHAHPADU & FEDERAL HIGHWAY # 5 MIN DRIVE TO SETIA CITY MALL # 5 MIN DRIVE TO KLANG SENTRAL BUS TERMINAL, GIANT & TESCO HYPERMARKET RM475K NEGO!
Mknk (pea1352) 0125414096 RPSJ

Tuesday, May 10, 2016

ALFA state of mind

Assalamua'laikum dan salam sejahtera,

Alhamdulillah syukur berjaya menamatkan kelas IMKK utk kali ini Mei 2016, actually kelas IMKK ni saya pastikan diri saya hadir setiap tahun utk recharge energi dan update ilmu2 dari guru Dr Azizan Osman.. Since 2010 kelas IMKK ini salah satu faktor yang membantu kejayaan saya pada hari ini.. terima kasih Doc dan team richworks!


Baiklah, saya kongsikan satu perkara penting yang mana jika kita dapat kuasaai insyaallah ianya boleh dimanfaatkan untuk memperbetulkan / mengawal diri bagi mengekalkan energi positif dan menarik lebih banyak kekayaan.. kejayaan dan pelbagai perkara baik..

iaitu lah ALFA STATE OF MIND!

Memetik kata2 Plato : The first and greatest victory is to conquer yourself; to be conquered by yourself is of all things most shameful and vile. A subconscious mind can do wonders, if you learn to access and control it. Alpha state of mind is the doorway to access your subconscious mind. Learning to reach alpha state of mind conquer oneself and take advantage of it. Didalam kelas IMKK, Dr Azizan memberikan beberapa tips dan waktu utk mengaktifkan / mencapai ALFA state of mind.. 

Didalam state ini, kita akan mula merasa tenang.. adakalanya menguap.. Ketika ini kita boleh mula memprogram diri kita dan memohon doa kepada Allah utk mencapai impian dan matlamat yg kita set.. kita akan install perkara tersebut di Minda bawah sedar.. gunakan Feel Good Statement ( FGS ) Mula dgn mengambil nafas.. tahan dan lepas perlahan2.. sehingga tenang.. postur kedudukan tubuh mestilah berada dlm keadaan bersedia.. Antara waktu2nya ialah 1. Solat 2. Ketika waktu hujan 3. Mengaji 4. Kota mekah dan madinah 5. Minum air 6. Saat ketika hampir tertidur dan terjaga 7. Sujud 8. Tengah malam

Dan ada banyak lagi.. Sesungguhnya ini lah antara keajaiban dan rezeqi serta kasih sayang Allah terhadap hambanya bagi mencapai kejayaan dunia akhirat.. Sains telah membuktikannya . . Beat ketika berada dalam alfa mood ialah sekitar 14 ke 7 CPS (cycle per second) . . Semoga bertambah keimanan kita. Salam kejayaan dunia akhirat! Thanks doc n team, Regards Mknk #IMKKmei2016 #DrAzizanOsman #Richworks

Wednesday, May 4, 2016

BRAND NEW UNIT SOHO FOR RENT @ DE CENTRUM RESIDENCE


SOHO unit with partly furnish, Facing swimming pool. Level 14
1. Bed and mattress
2. Sofa
3. TV
4. Coffee table
5. Wardrobe
6. Water heater
7. air cond
Furnish can negotiate!

Rental : RM1300
Deposit 1 month
utilities deposit : rm700
Total : RM3300
Call khairul 012-5414096


Facilities
1) Barbecue Area
2) Cafeteria
3) Covered Parking
4) Gymnasium
5) Jogging Track
6) Playground
7) Swimming Pool
8) Wading Pool
9) 24hr Security
SUPERB ACCESS
=============
- 2 minutes drive to Kajang Toll
- 2 Future MRT Lines just minutes away
- 2 Major Highways connecting to all directions
- Surrounded by 4 blocks of residential
- Next to The IUKL, UPM, UNITEN, UKM and GMI
- Near Country Heights, Gita Bayu, Jade Hills, Putrajaya Diplomatic Precint
- Near to The Mines, Alamanda, MidValley City, One South, The Atmosphere
- 5 minutes from The Marriot Hotel, IOI Golf Resort, Serdang Medical Centre
- Near to IOI Mall
- Near to Putrajaya / Cyberjaya / Kajang

De Centrum is surrounded by education institutes such as KLIUC, UNITEN, UPM, UKM, Nexus International School, Alice Smith International School, Tanah Rata International School, Nottingham College and numerous primary and secondary school. Also located nearby are The Mines, Alamanda, Midvalley City, One South, The Atmosphere, Marriott Hotel, IOI Golf Resort and Serdang Medical Centre. 

This development is also surrounded by North - South Expressway (NSE), Kajang SILK Highway, Sungai Besi Expressway (BESRAYA), Kajang - Seremban Highway (LEKAS) and Damansara - Puchong Highway (LDP).

Call khairul 012-5414096

Monday, May 2, 2016

“Guaranteed Rental Return” (GRR)

“Guaranteed Rental Return” (GRR)

Assalamua'laikum dan salam sejahtera!

Ok baik, hari ini saya kongsikan sedikit nasihat hartanah.. Iaitu GRR scheme.. GRR sheme ini merupakan suatu skim jaminan sewaan dgn Kadar Pulangan tetap atau yang Menarik.. contoh nya 7% p.a etc.. Ianya biasa ditawarkan oleh Pemaju bagi sesetengah projek perumahan baru

Bukan xboleh beli tetapi sila ambil langkah berhati2 ya kawan2.. buat analisis dan kajian baik2.. expect dan prepare for the worse scenario.. tersalah langkah anda merana menanggung.. nak exit bukan kerja mudah apabila melibatkan pasaran hartanah ni..


Kalau dah terbeli ingat... bukan senang anda nak Cut Loss dan Exit macam main saham.. seperti pepatah melayu lama ibarat menanggung biawak hidup.. silap langkah anda menanggung beban selama mana anda masih pemilik hartanah tersebut ingat tuan/puan hidup pun tiada jaminan.. entah sat lagi masih bernyawa atau telah kembali ke rahmatullah.. hanya dengan semangat "expect for the worse" lah anda sanggup buat sebanyak2nya ibadah!

Terus belajar dan bersilaturrahim dengan right and positive people!

Keep move!

mknk, 2 may 2016