Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Friday, May 26, 2017

To Let : intermediate shop lot pusat komersil

To Let : intermediate shop lot Pusat Komersil, Sek 7, Shah Alam 


Jalan Plumbum Y 7/Y, seksyen 7 shah alam 

easy access via federal highway, NKVE, etc 

Nearby : UiTM, JPJ padang Jawa, UNISEL, Hospital shah alam, MSU, Icity 
Public transport: Rapid bus, Selangorku Bus, KTM padang Jawa 

RENTAL Asking RM5600 Negotiable 
Deposit 2 month 
utilities deposit 1month 

call : Sr. Khairulnawawi (PEA 1352) 0125414096 
Reapfield Subang jaya
www.wasap.my/60125414096




Thursday, February 16, 2017

WTS : 2STY SuperLink renovated + furnish Seksyen 7, shah alam

WTS : 2STY SuperLink renovated + furnish Seksyen 7, shah alam

- Renovated / extended 2 times in total (Latest renovation / extension in year 2012 (RM400,000 ++)
- More spacious than normal double-storey
- land area 34kp x 75kp (2,550kp)



Overall features of the house:
• Double-Storey End lot
• Peaceful and friendly neighborhood
• Cozy and homey house
• Granite flooring (cool inside the house even when the weather is hot)
• 8 units of air-conditioners
• Small garden
• Custom-design automatic gate
• Car porch (fits 2 to 3 cars)
• 3 living halls
• 4 bedrooms +1 study room + 4 bathrooms
• 2 kitchens (wet and dry)
• 1 dining hall
• Spacious back balcony at first floor (laundry or party)
• Built-in wardrobes
• Built-in custom-made kitchen cabinets (wet and dry area)
• Built-in shower screens
• Cozy and comfortable to live in
• Located in a very convenient area

 


Special features
• Custom-made cabinets for oven and microwave
• Custom-made kitchen cabinets
• Built-in ironing board hidden inside wardrobe
• 5 custom-made mirrors (total 10 mirrors provided)
• Custom-design wine racks
• Granite flooring (ground floor)
• Granite staircase ,wooden railings
• Wall borders (wooden and granite)
• Granite countertop basin
• Automatic gate
• Custom-design wooden fencing (matches with balcony fencing and main gate)



Amenities nearby:
1. Grocery and convenient stores (Mydin, 99 Speedmart, 7 eleven, etc)
2. Hospital Shah Alam
3. Petrol stations
4. Fast food chains (McD, KFC, A&W, Pizza Hut, Subway, etc.)
5. Bank
6. Bus stop
8. Clinic
9. Restaurants
10. Textile store
11. Schools and universities (Unisel and Uitm)
12. 9 mins to I-City
13. 13 mins to Aeon Shah Alam
14. 13 mins to Tesco hypermarket
15. 5 mins to Kompleks PKNS, Alam Sentral and SACC mall
16. 8 mins to Shah Alam KTM station




ASKING PRICE: RM998,000
Khairulnawawi (PEA 1352)
0125414096
Reapfield subang jaya



Tuesday, January 24, 2017

PANAS!! EBOOK HOMESTAY KONTENA by Sifu Shafie Bustan

Belajar dari Pengalaman Sebenar bagaimana Pengusaha Homestay Mulakan Bisnes Homestay Dari "Kontena Terpakai"

KLIK SEKARANG : DAPATKAN EBOOK DVD HOMESTAY KONTENA DISINI!!

Di Malaysia, pelancongan merupakan antara industri kedua tertinggi yang menjana pendapatan negara. Malaysia juga merupakan antara negara yang paling tinggi kadar cuti umum. Nah tengok je kalendar yang kami tunjukkan di bawah. Tengok saja masa cuti sekolah, kebanyakan tempat tumpuan pelancong mesti sesak penuh dengan orang ramai kan?

KLIK SEKARANG : DAPATKAN EBOOK DVD HOMESTAY KONTENA DISINI!!

Ramai pelancong yang menghadapi masalah penginapan ketika ini, "Full Booking", "Dah ditempah awal-awal" dan bermacam lagi jawapan diberikan terutamanya ketika Cuti persekolahan atau cuti perayaan. Pelanggan tiada pilihan lain dan terpaksa Pasrah dengan rate yang tinggi !!! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jadi inilah peluang anda menjana pendapatan yang lumayan dari perusahaan HOMESTAY KONTENA!! 


Dapatkan EBOOK dan belajar step by step bisnes HOMESTAY KONTENA dengan sifu SHAFIE BUSTAN

EBOOK INI KHAS UNTUK ANDA YANG :
  1. Berminat nak bina kontena sendiri tapi tak tahu macamana nak mula.
  2. Ingin tambah sumber INCOME selagi gaji bulanan. 
  3. Tiada idea langsung tentang pembinaan kontena second hand.
  4. Ingin mendapatkan gambaran dan perancangan awal bagaimana nak membina.
  5. Tercari-cari supplier kontena.
  6. Berhajat nak buat homestay dengan kos yg rendah dan material yang patut digunakan. 
  7. Tak tahu cara nak manage HOUSEKEEPING
  8. Tak tahu cara nak mula usahakan bisnes homestay, boleh dapatkan real case study


KENAPA ANDA MESTI BELI EBOOK INI :
  1. Panduan lengkap A to Z bagaimana menguruskan bisnes Homestay
  2. RAHSIA sebuah Homestay berjaya
  3. Perancangan, reka bentuk, pengurusan, pemasaran, costing, dan macam2 lagi  
  4. Efektif dan berkesan bagi rujukan anda
  5. Sebagai panduan dan idea kepada anda yang baru nak mula
  6. Bagi yang beli ebook ini , anda juga akan menyertai Support Group Facebook sebagai BONUS.

KLIK SEKARANG : DAPATKAN EBOOK DVD HOMESTAY KONTENA DISINI!!




1. Ebook Tips Penjagaan Swimming Pool

2. Group Support FB


KLIK SEKARANG : DAPATKAN EBOOK DVD HOMESTAY KONTENA DISINI!!

Wednesday, January 18, 2017

[ Kisah saya meletak jawatan dari perkhidmatan kerajaan ]

Ada yang bertanya bagaimana saya mengambil keputusan meletak jawatan kerajaan.. mereka ingin mengambil inspirasi.. ianya antara tindakan atau keputusan yang sukar dlm kehidupan..
.
.
Sewaktu dalam perkhidmatan Sy sign skim pencen.. sebab pd masa tu sy nak full utilise pay slip so xnak ada potongan KWSP.. wlwpun xberapa untung sbbnya xdpt caruman dari majikan..
but sy fikir masa sekarang.. sy xmau fikir jauh dulu. Sbbnya sy fikir sy mungkin meninggal awal.. jadi saya buat apa yg saya boleh kawal sekarang.. sy utilise pay slip utk menjana kemajuan kewangan.. off course ada opportunity loss in any decission we made!

.
.
Ok next..
Saya Lapor diri 8/2008. Resign 5/2015. So mmg xde pencen lah ^^
.
.
Awal2 dulu mmg xde hala tuju juga.. xberani.. kehidupan pun biasa2.. cuma sy sentiasa berfikir untuk do something yg boleh menjana kekayaan dan mengubah hidup sy, keluarga saya, adik beradik sy dan orang sekeliling saya!
Dari sumber buku2.. Forum2.. circle of friend.. guru2.. Doktrin pemikiran saya terbentuk dan dipengaruhi dgn semangat positif dan penjanaan kekayaan melalui laveraging dan pelaburan..
.
.
Things start happen.. bila sy mula berkahwin.. nak mengemudi bahtera keluarga bukan senang.. sy perlu fikirkan bagaimana halatuju keluarga sy.. saya xmahu keluarga saya kesempitan.. sy mahu berjaya supaya dpt menampung keluarga sy dlm kehidupan yg semakin mencabar.. sy berfikir beberapa langkah jauh.. awal2nya wife sy xberapa faham.. beliau kerap bertanya sbb sy terlalu berjimat.. itu ini xboleh.. berat juga nak allinged family agar bergerak sejajar.. klw allingment xballance mmg susah nak bergerak ke 1 hala.. jadi mmg kami ambil masa utk allingment.. sy kerap bercerita dgn wife ttg misi besar saya.. 😊



.
.
Antara guru yg membawa perubahan besar hidup sy ialah Azizan osman.. ya beliau lah yg mula mencetuskan keberanian.. keazaman etc melalui kelas IMKK 2010.. sy cuba faham dan apply apa yg beliau sampaikan.
Kemudian sy attend lgi IMKK.. dan seterusnya setiap tahun sy join kelas IMKK.. pemahaman tu makin jelas.. bersesuaian dgn kapasiti diri..
Sy belajar mantapkan agama melalui majlis ilmu seperti majlis ta'lim.. kuliah al-qayyim.. majlis2 ilmu etc.. saya pernah membawa wife sy naik motor dari klang ke KL utk mendengar kuliah syarah kitab riyadus solihin oleh Dr Maza.. ke setiawangsa majlis ta'lim darul murtadza oleh habib ali.. pengajian kitab tanbihul ghafilin di surau2, belajar adab seorang penuntut dgn syeikh muhammad nuruddin dan lain2
dan antara tuan guru yg saya lazimi Dr asri.. ustaz nazmi karim.. ustaz azhar.. syeikh muhammad nuruddin.. habib najmuddin.. habib ali.. guru quran sy ustaz abdul latif gurunya Tan Sri hassan azahari.. ustaz yusof.. dan ramai lagi..
saya yakin.. kalau kita kejar dunia tanpa ilmu agama.. kita akan terpesong.. nauzubillah.. dunia kita mahu.. akhirat lagi kita mahu!

.
.
Bisnes makin baik dan bertambah baik..
Alhamdulillah.. lepas selesai jual rumah yg sy beli dgn govt loan.. hujung 2014
sy membulatkan hati dan make a move to resign..
Parents pun mcm xkonfiden dan suruh fikir baik2.. kawan2 pun byk suruh fikir baik2.. last jawatan sy W27 dan tawaran ke W41..
Mula nya risau juga.. wlwpun ada income dri bisnes.. sy analisis balik kekuatan dan kelemahan sy.. back up plan.. matlamat etc.. sy buat solat istiqarah.. sy bentangkan plan sy kepada wife.. dan wife konfiden with hope saya buat yg terbaik!
.
.
Akhirnya sy decided.. pagi tu selepas telefon ayah saya.. sy submit resign letter..
Fuhh perasaannya best pun ada.. takut pun ada.. tapi sy tawakal.. sy nekad.. sy buka ikatan.. sy terbang bebas..
Now sy bagitau ianya sangat best! Life dan Income sy increase turmendously!
.
.
Alhamdulillah tsuma alhamdulillah!
Keep strong!
Keep moving!
Kita bertanggungjawab keatas setiap keputusan kita.. dan kita akan dibangkitkan kelak dan dipersoalkan pula di mahkamah rabbul jalil!
Jadi fikir2 dan buat yang terbaik!
.
.
khairulnawawi (pea1352)
Ejen hartanah
Reapfield subang jaya
www.facebook.com/khairulnawawi



Wednesday, December 28, 2016