Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Wednesday, September 12, 2018

Rumah ini cun beb! Luas tanahnya 1600kp. Bandar Tasik Puteri Rawang For Sale 0125414096

Rumah ini cun beb! Luas tanahnya 1600kp

1 Storey Terraced House
BANDAR TASIK PUTERI, RAWANG




DETAILS
Intermediate
Land Area : 20 x 80 sqft
4 room 3 bathroom
(1 room renovated to dining area)
Leasehold
Bumi lot


RENOVATED
- Extended kitchen
- Kitchen kabinet and hob hood
- Tiles in 2nd and 3rd bedroom
- Plaster ceiling (dining area, master bedroom and hall)
- Wardrobe in master bedroom and 3rd bedroom
- Wall fan (Kitchen and 3 bedroom)
- Ceiling fan
-Air cond in master bedroom




AMENITIES NEARBY
SK SMK Tasik Puteri, Green Square shoplot, Medan Puteri shoplot, Petronas, Tasik Puteri Golf & Country Club, Pejabat Pos, Balai Polis, Bank Rakyat, Aeon Anggun and bandar Rawang

ACCESSIBILITIES
1. GUTHRIE highway
2. LATAR highway
3. PLUS highway

====================
ASKING PRICE : RM320K
====================

Mai wasap saya slaluu www.wasap.my/60125414096

Khairul PEA1352
0125414096
RPSJ

Tuesday, September 11, 2018

NICE RENO UNIT and BELOW MV. 2 Storey Saujana Buloh, SBCR untuk dijual

NICE RENO UNIT and BELOW MV. 2 Storey Saujana Buloh, SBCR untuk dijual

Address: Jalan Melor, Sungai Buloh Country Resort,
47000 Sungai Buloh. 



Land area: 20x70
Built up: approx 1500sqft
3+1 bedrooms. 3 bathrooms 
Leasehold bumi lot

Renovation
1 aircond
Plaster ceiling. Table top & kitchen kabinet 
Belakang ada awning




200m to SRA Integrasi Saujana Utama
2km to SK Seri Pristana
3km SMK Saujana Utama

Asking price RM400,000 

Contact : khairul PEA1352
RPSJ

Friday, August 31, 2018

rumah teres taman samudera, manjung, perak untuk dijual dibawah harga pasaran!

assalamua'laikum warga Manjung, ni ada Rumah Teres setingkat, unit tengah, Di Taman Samudera Seri Manjung Untuk Dijual.. kawasan padat dan senang disewakan.. owner urgent nak jual dibawah harga pasaran.. boleh runding lagi Bossku sekalian.. jangan risau ^^
Alamat Lorong tenggiri 4, taman samudera, manjung * Keluasan tanah : 20x65 (1300kp) * Leasehold * BumiLot * 2 bilik tidur (asal 3 bilik, bilik kecil dipecahkan dindingnya utk membesarkan ruang dapur) * 1 bilik air HARGA JUALAN : RM140K

Lokasi strategik, berdekatan dengan Giant, Jusco, Tesco, Bilion, Pejabat Daerah, Sekolah, Masjid, Bank, Restoran dan lain2 Jarak yg dekat utk ke Pangkalan TLDM Lumut, Lumut, Bandar Manjung, Sitiawan, Hospital Manjung, TNB Janakuasa Arang Batu dan lain2 Limited unit. Demand hot utk rumah area taman samudera ini dan mudah mendapat penyewa Hubungi Khairul 012-5414096 PEA 1352 RPSJ

Prosedur membida rumah lelong

assalamua'laikum dan salam sejahtera guys,

ok hari ni saya share dengan korang proses2 untuk mendapatkan hartanah lelong.. proses ni sy dapat dari website Auctiondata.. 

mudah aje.. korang baca dan fahamkan.. kemudian cuba untuk mendapatkan hartanah korang ya.. 

Tahun lepas saya ada beli rumah lelong.. dapat la harganya RM140k mcm tu.. dah siap repair dan reno nilai kininya menjangkau la RM280k gitu.. xla banyakkan buleh la gross ROInya 100%.. 

dari mana saya dapat info rumah2 lelong2 ni? ha mudah aje.. korang cari je di website pelelong atau web lelongtips atau web auctiondata ya..

pengalaman first time mmg nervous nak masuk bid ni.. korang jgn risau ia perkara biasa.. yg plg penting korang dah buat persediaan seperti carian hakmilik di pejabat tanah, anggaran kos nak repair, semakan anggaran Market Value hartanah.. utk semakan market value ni korang boleh la kaji sket di website yg menjual hartanah seperti mudah, propertyguru, iproperty, the edge property atau semak dengan penilai swasta atau perhatikan iklan2 yg ada disekitar kawasan yg korang nak beli tu..

kemudian korang jangan lupa pula buat semakan seperti tunggakan maintenance, cukai pintu, cukai tanah, so selamat mencuba memburu hartanah korang! call lawyer atau pelelong utk semak siapa yg akan tanggung segala tunggakan tersebut..

bila semua dah ready korang pergi la mendaftar masa hari lelongan hartanah, yg penting.. jaga emosi ya.. jangan bid terlebih pula.. ingat rumah banyak lagi.. bukan yg ni je.. dan matlamat korang apa.. klw beli utk jana keuntungan.. kira betul2.. 

tapi klw beli mmg sbb emosi.. contohnya sebab nk dekat dgn rumah keluarga ke.. atau faktor lain.. maka terpulang la pd korang ek.. tapi hati2 juga takut korang xdpt secure loan rumah pula nnti..

ok la.. sy ucapkan selamat mencuba memburu hartanah lelong korang..

 



Thursday, August 30, 2018

NonBumi Lot, Kondominium Kristal Height, Seksyen 7, Shah Alam

For Sale: Kristal heights condo Seksyen 7 shah alam 


Property details:
* non bumi lot 
*3 bedrooms 
*2 bathrooms
*1001 sf of built up area
*Gated & guarded
*Low density 


Surrounding:
* Primary & Secondary School
* Shoplot
* Next to UITM
* Surau
* Kindergarten 
* Children Day Care Center
* Petrol station
* Giant hypermarket


Facilities:
* Playground
* Children's Play Area
* Gated & guarded


Access:
*Near mainroad to Accessible from KESAS Highway, New Klang Valley Expressway(NKVE), Federal Highway, North-South Central Link, New Pantai Expressway (NPE), Jalan Bukit Kemuning ,Bukit Rimau Interchange and Lebuh Raya Kemuning Shah Alam(LKSA) Highway. 

Asking RM400K

Hubungi : En. Khairul PEA1352
RPSJ