Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Saturday, January 30, 2016

1T intermediate @ Presint Zapin, Bukit Raja, Klang FOR SALE, Off Jalan Hj Sirat


 Call now : 012-5414096
📣HOT PROPERTY
📣GREAT LOCATION, GREAT ACCESS, GREAT OPPORUNITY!!
💖 RM 398,000
💆 FREEHOLD
# 20 x 65
# 3 rooms 2 baths
# kitchen cabinet, plaster ceiling with down light and fan, fully tiles on car park, partly furnish
# matured LOCATION with good akses : Federal Highway, NKVE, Selat Klang highway
# nice community & Mix Race
# 5 - 15 minutes to: TESCO, GIANT, BIG AEON, SETIA CITY MALL, KLANG PARADE, JAYA JUSCO, KLANG CENTRAL, ECONSAVE, Sekolah Menengah Taman Klang Utama ( 5 mins ), Sekolah Rendah Pui Ying ( 10mins), Masjid batu belah (5min), sekolah kebangsaan batu belah (5min), sekolah menengah / rendah setia alam (15min) International School (10min)

Kindly contact Mr. khairul for details or viewing
arrangement.
📞 : 012 - 541 409
💲💲

Wednesday, January 27, 2016

[ CONTEMPORARY LONDON INSPIRED RESIDENTIALS TOWERS ]

NEW TOWER @ ICITY SHAH ALAM!!! [ Officially launched in February 27, 2016]

HYDE TOWER from RM365K (after discount)!




- Booking RM1K!
- Freehold
- MSC Certified Cybercentre
- FULLY FURNISHED ( The overall interior decoration and theme of Hyde Tower is inspired by London lifestyle )

Connected to Central Plaza Mall :
Gross Floor Area (GFA): 1,500,000 sq ft
Net Leasable Area (NLA): 860,000 sq. ft / 450 Retail Outlets
6 levels with 3 levels basement parking

B.Up area : 465 – 769 sq ft (Duplex at 725 sq ft, Dualkey at 769 sq ft)
.
.
JADILAH YANG TERAWAL!!!
Booking early to get great deal!

Bank panel : Maybank - UOB - RHB - CIMB - AMBANK - AFFIN BANK.



i-City is a 72 acres ultrapolis which is positioned as an international
business hub by day and cosmopolitan lifestyle by night.

The name ‘Hyde’ derives from one of London’s most prominent attraction, the Hyde Park. Besides being one of the most famous parks in the world, it is also one of the Royal Parks in London.

MKNK (pea 1352)
0125414096
Reapfield Subang Jaya


Sunday, January 17, 2016

Sijil Simpanan Premium (SSP BSN) dan Pembiayaan Sandaran-i BSN AFLAH SSP

Assalamua'laikum.. ok saya terfikir strategi untuk membuat pelaburan SSP BSN dengan "Laverage" OPM juga.. mohon komen anda untuk penambah baikan..

[ Pembiayaan Sandaran-i BSN AFLAH SSP ]

Anda boleh layari website BSN untuk mendapatkan maklumat lanjut.. ini adalah option pilihan bagi low risk investment.. Klik sini => mybsn.com.my

Oh ya.. LIKE n SHARE supaya ramai lagi yg dapat manfaat.. daripada join skim sontot yg meninggalkan kesan parut pedih!
.
.
Anda boleh hybrid investment ini dengan mana2 instrumen pelaburan sedia ada.. sama ada dari hartanah ka atau dari ASB ka dan lain2..

Langkah 1 : Sediakan sejumlah amaun modal.. katakan lah dari keuntungan hartanah / dividen ASB / perniagaan. Katakan RM20,000

Langkah 2 : Beli sijil simpanan premium BSN @ RM20,000.

Langkah 3 : Cagarkan untuk mendapatkan sehingga 95% daripada nilai Sijil Simpanan Premium. Tempoh pembiayaan 3 - 10 tahun dengan kadar keuntungan 3.50%. Ansuran nya lebih kurang RM372.08



ok dekat sini kita dah ada 
1. Sijil Simpanan Premium BSN rm20,000 yang mana berpeluang mendapat perkongsian keuntungan dan peluang cabutan bertuah


2. Tunai dari Pembiayaan RM19,000

Gunakan tunai ini sama ada,
1. membeli lagi Sijil Simpanan Premium BSN
2. sediakan utk servis ansuran pembiayaan ASB Loan
3. Membayar lumpsum PTPTN atau Bad Debt lain dan lain2 yg mendatangkan manfaat kepada kesihatan kewangan anda

sekian... wallahua'lam

MKNK

p/s : hanya sesuai kepada anda yang ghetii uruskan duit.. klw xgheti urus nanti jadi mcm "Beruk dapat bunga"

Dsara Sentral @ MRT 1 Sg. Buloh by Mah Sing, Property Event!

Alhamdulillah! Great dpt learn new thing hari ni!

Congrats team for Dsara Sentral @ MRT 1 Sg. Buloh by Mah Sing, Property Event!








Kisah Tauladan : Katak yang lambat membuat keputusan, mati kena rebus!


Kisah Katak yang lambat membuat keputusan!

Asyik nak selesa je. Adjust ikut persekitaran sekeliling je... contoh, dah selesa gaji rm3k.. xmau usaha lagi.. 

everytime kos hidup naik.. dia adjust kurg kan belanja la.. 
xpun belanja masih sama.. tapi diluar kemampuan (tanpa disedari) 
tanda2 awal melengah2 payment ansuran2.. mula meminjam2..

Xmau dan xberani membuat keputusan penting utk "melompat" iaitu membuat 1 keputusan besar dlm hidup.. 
atau lambat bertindak memperbaiki "situasi" yg mula membarah..

Akhirnya.. "situasi" kian meruncing.. kewangan kian merosot.. sudah terlalu lambat utk bertindak...

Habislah "Mati kena rebus"!