Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Sunday, January 17, 2016

Sijil Simpanan Premium (SSP BSN) dan Pembiayaan Sandaran-i BSN AFLAH SSP

Assalamua'laikum.. ok saya terfikir strategi untuk membuat pelaburan SSP BSN dengan "Laverage" OPM juga.. mohon komen anda untuk penambah baikan..

[ Pembiayaan Sandaran-i BSN AFLAH SSP ]

Anda boleh layari website BSN untuk mendapatkan maklumat lanjut.. ini adalah option pilihan bagi low risk investment.. Klik sini => mybsn.com.my

Oh ya.. LIKE n SHARE supaya ramai lagi yg dapat manfaat.. daripada join skim sontot yg meninggalkan kesan parut pedih!
.
.
Anda boleh hybrid investment ini dengan mana2 instrumen pelaburan sedia ada.. sama ada dari hartanah ka atau dari ASB ka dan lain2..

Langkah 1 : Sediakan sejumlah amaun modal.. katakan lah dari keuntungan hartanah / dividen ASB / perniagaan. Katakan RM20,000

Langkah 2 : Beli sijil simpanan premium BSN @ RM20,000.

Langkah 3 : Cagarkan untuk mendapatkan sehingga 95% daripada nilai Sijil Simpanan Premium. Tempoh pembiayaan 3 - 10 tahun dengan kadar keuntungan 3.50%. Ansuran nya lebih kurang RM372.08



ok dekat sini kita dah ada 
1. Sijil Simpanan Premium BSN rm20,000 yang mana berpeluang mendapat perkongsian keuntungan dan peluang cabutan bertuah


2. Tunai dari Pembiayaan RM19,000

Gunakan tunai ini sama ada,
1. membeli lagi Sijil Simpanan Premium BSN
2. sediakan utk servis ansuran pembiayaan ASB Loan
3. Membayar lumpsum PTPTN atau Bad Debt lain dan lain2 yg mendatangkan manfaat kepada kesihatan kewangan anda

sekian... wallahua'lam

MKNK

p/s : hanya sesuai kepada anda yang ghetii uruskan duit.. klw xgheti urus nanti jadi mcm "Beruk dapat bunga"

2 comments:

Azwan said...

Menarik idea ni. Saya suka amaran "macam beruk dapat bunga tu". Kadang kadang memang duit selonggok depan mata kurang berjaya nak mengawal nafsu. Terima Kasih atas panduan.

KhairulNawawi said...

terima kasih atas komen tuan ^^

Post a Comment

Terima kasih kerana mengunjungi Blog hartanah ini.
Kami menghargai komen anda!