Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)




Monday, June 20, 2016

MURAH GILER SET 7 Ebook & 9 video digital ASB Genius ni!!




Dapatkan set Combo ini. 7 Ebook & 9 video digital ASB Genius . Bernilai untuk wang anda . Apa cabutan bertuah Kami Kali ini, Jom lihat , mungkin ia milik anda 📢📢

Cabutan Duit Raya
=============

1st = Duit Raya Tunai RM1,000.00 X 1

2nd = Duit Raya Tunai RM700.00 X 1

3rd = Duit Raya Tunai RM500,00 X 1

Cabutan di atas layak untuk semua pelanggan yang melanggan Set Combo ASB Genius & Hartanah sepanjang bulan Jun 2016 @ Langganan sebelum 1 Julai 2016.

Cabutan Khas Extra Hari Jadi
=====================

1 X IPad Mini II

Cabutan Khas Extra ini untuk mereka yang melanggan Set combo ASB Genius & Hartanah bermula pada 19 Jun 2016 sehingga 25 Jun 2016 sahaja.

Cabutan Akan dibuat sebelum Hari Raya .👌

✏️Ragu-ragu dengan set combo ini?
✏️Risau tidak memberi manfaat?
✏️Risau tidak berbaloi untuk wang anda?

MONEY BACK GUARANTEED: Anda boleh Langgan dahulu, kami Ada money back Guaranteed 100% dalam masa 7 hari dari hari langganan sekiranya anda tidak berpuas hati dengan product ini sebagai jaminan kualiti kami atas produk ini Dan kami tidak mahu anda merasa rugi memiliki produk Ini😊

Ini kelebihan dalam #kolejmayagenius . Sekali sahaja anda langgan, anda akan terima ebook-ebook ilmu secara berterusan. Kenapa harga kami murah begini? kami hanya letakkan satu komitmen untuk Ilmu, dan tidak mahu orang terbeban mencari ilmu bagi melahirkan lebih ramai golongan bijak kewangan, pelaburan & hartanah.

Harga kami Bukan RM5,000bukan RM1,000bukan RM500,bukan RM300bukan RM100.Set COMBO dengan ilmu yang padat ini Cuma RM60✔️sebagai yuran kebijaksanaan anda.
anpa sebarang bayaran tambahan dengan menggunakan order ID yang anda miliki dengan sekali langganan .Menarik kan!! Bernilai untuk wang anda.@
________________________________________

Berikut adalah detail bagi harga produk yang kami terbitkan:
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1.Ebook 'ASB Genius' (RM78)
Khairul Ezuwan
Banker/writer/Independent Speaker untuk 60 Siri Seminar Potensi ASB & Hartanah and Seminar ASB Genius

2.9 'Video Digital ASB Genius' (berdurasi 1 jam 20 minit) (RM159)
Khairul Ezuwan
Banker/writer/Independent Speaker

3.Ebook 'Pencen Mewah Dengan Hartanah' (RM66)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor / Blogger/Writer

4.Ebook 'Panduan Lengkap Strategi Pelaburan Shoplot' (RM55)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor/Blogger/writer

5.Ebook 'Teknik Sublet' (RM35)
Mohd Safuan @ Wan Infolelong
(REN/writer/ Speaker

6.Ebook '10 Tips Pelabur Newbie'(RM33)
Abang Ensem
CEO/Ex-Banker/writer/speaker

7.Ebook 'Aku Tuan Rumah' (RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor/Blogger/writer

8.Ebook 'Buat Duit Dengan Rumah Tamu' (NEW) (RM35)
Syahnaz Akhtar Mat Ali
Speaker/Writer

9. Extra Free: format Dokumen (Microsoft word) (NEW)
i) Tenancy Agreement
ii) Sublet Agreement

harga sebenar semua item : RM461

----------------------------------------------

Sekarang Anda boleh dapatkan semua 9 item ini dengan harga RM60Sahaja untuk combo semua item di atas .

Klik link disini untuk order mudah; KLIK SINI : COMBO 7 Ebook & 9 video digital ASB Genius

Pembayaran RM60✔️ boleh dibuat ke akaun Maybank:
JENTAYU SERVICES: 564397112487
Email address: asbgenius7@gmail.com
Boleh Whatapps bukti bayaran atau sebarang pertanyaan ke: 012-5414096
(Ini adalah EBOOK & VIDEO DIGITAL)

FOR SALE : 1 Storey intermediate Terrace House, Persiaran Iskandar Perdana 12, 32610, Seri Iskandar, Perak

Assalamua'laikum dan salam sejahtera,

saya ada 1 listing hartanah yang HOT.. Property ni terletak di Seri Iskandar, Perak.
Bersebelahan dengan UiTM Kampus Seri Iskandar.



untuk hartanah Teres yang berada di lokasi strategik bersaiz 20 x 70, 1tingkat standard 3bilik dan unit tengah.. Harganya sangat munasabah dan masih boleh dirunding.. Senang disewakan atau dijadikan Homestay kerana faktor lokasinya.. anda boleh rujuk kepada Map yang saya lampir dibawah.


Ok ini detail hartanah


- Leasehold 99yrs
- Size: 20' × 70'
- Near Pintu gerbang Taman Teknologi, Bandar Seri Iskandar
- 3 Bedrooms & 2 Bathrooms



- Surround with Banks, Petronas, McDonald Drive-Thru, 7-Eleven, Billion shopping complex, restaurant, Shop, Mosque, Tesco, Econsave & etc.
- Berhampiran sekolah kebangsaan
- Higher Education such as UiTM, UTP, IKBN and etc.
- Entertainment such as Lotus Five Star Cinema, Hotel and etc.
- Government Offices such as Majlis Daerah Perak Tengah, Police, TLDM and etc.
- Located along Ipoh-Lumut expressway
- 20 minutes drive to Ipoh
- 35 minutes drive to Lumut and Pangkor Island


Asking Price: RM 185,000
Khairul (pea 1352)
012-5414096
RPSJ

#seriiskandar
#uitmseriiskandar

Seri iskandar telah melalui fasa pembangunan yang amat pesat bermula sekitar awal tahun 2000 dan boleh juga dikata UiTM Seri Iskandar dan warganya serta Universiti Teknologi Petronas memainkan watak utama menghidupkan Seri Iskandar disamping ianya terletak ditengah2 laluan perjalanan Ipoh - Lumut.
 

Pembangunan hartanah amat pesat hasil daripada permintaan yang menggalakkan kerana faktor seperti lokasi, pertambahan populasi, kemudahan2 yg ada.. perancangan pembangunan yang tersusun.. akses yang baik dan pelbagai lagi.

Kini telah terdapat pelbagai kemudahan yang memberikan kesenangan dan keselesaan kepada penduduk setempat.. antaranya kita ada kemudahan pengangkutan awam, pasaraya seperti TESCO, BILLION, Econsave.. kedai2 yang menawarkan pelbagai keperluan, Masjid, pusat textile, pejabat kerajaan, restoran makanan segera dan pelbagai lagi!


Asking Price: RM 185,000
Khairul (pea 1352)
012-5414096
RPSJ



Tuesday, June 7, 2016

5 LANGKAH MUDAH PEMILIK SOHO MENUKAR TARIF KOMERSIL KEPADA TARIF KEDIAMAN


Bagi pemilik SOHO / Service apartment etc berstatus Perdagangan.. biasanya pihak TNB akan menetapkan kadar mengikut rate komersil.

Kesannya :
1. Deposit akaun lebih tinggi
2. Tarif elektrik lebih mahal!!!

Ini meningkatkan kos utiliti bulanan pemilik/penyewa.. sedangkan kegunaan sebenar adalah kediaman..
Jangan gusar.. anda boleh membuat permohonan kepada pihak TNB utk menukar tarif kepada kediaman..


Berikut saya kongsikan 5 Langkah menukar tarif komersil kepada residensi seperti diterangkan kepada saya oleh pegawai TNB melalui panggilan telefon TNB Careline

1. Selepas dpt bil pertama.
2. Buat 1 surat mohon pertukaran tarif kepada kediaman. Lampirkan bil dan lebih baik jika disertakan gambar.
3. Majukan kepada pihak TNB (dimana akaun anda berada)
4. Pihak TNB akan datang membuat siasatan.
5. Dan jika lulus. Tarif akan ditukar kepada tarif kediaman.

DAPATKAN SEKARANG! 
KHAS UNTUK ANDA. SAYA TELAH SEDIAKAN SURAT PERTUKARAN TARIF ELEKTRIK TNB KOMERSIL KEPADA RESIDENSI DALAM FORMAT MS WORD

ANDA HANYA PERLU EDIT MAKLUMAT ANDA DAN HARTANAH, KEMUDIAN PRINT DAN SUBMIT KE TNB.  

RM15 sahaja!! 

BANK IN KE ACC CIMB KN RICH GOLD TRADING 8600 - 3802 - 39


pm resit dan berikan email 

1. whatsapp 012-541 4096
2. telegram (klik sini)

Thursday, June 2, 2016

GILER KENTANG BERBALOI PUNYA EBOOK!!! DOWNLOAD SEKARANG!!

GILER KENTANG BERBALOI!!! DOWNLOAD SEKARANG!!
EBOOK TERHANGAT : 


--------------------------------------------------------------------------------------
Siapa cakap tak ada modal, tak boleh beli rumah?


Ya, korang boleh anggap strategi ini sebagai “lampu penyuluh” dan
benchmark untuk korang mulakan pelaburan hartanah secepat
mungkin. Tak perlu tunggu-tunggu lagi.

.
.
.
Ini antara isi kandungan : 3 cara berkesan dikongsikan oleh Tuan Faizul Ridzuan (Pelabur Hartanah / Speaker / Penulis Buku WTF 23 Properties by 30) dimana anda boleh gunakan untuk buat
pelaburan hartanah secara zero-down payment

Teknik #1: Zero-down payment SEBELUM pembelian - Beli
rumah yang ada tawaran diskaun 10% daripada pemaju,
dan buat 90% pinjaman dengan pihak bank.
.
.
Teknik #2: Zero-down payment SEWAKTU PEMBELIAN - Beli
rumah sub-sale (rumah secondhand), dan buat 100%
pinjaman kat bank.
.
.
Teknik #3: Zero-down payment SELEPAS PEMBELIAN - Beli
rumah macam biasa, kemudian re-finance untuk cairkan
modal.
.
.

BONUS : Sesi Interview 12 Pelabur Hartanah Malaysia yang pasti korang pasti suka baca DAN praktikkan SEGERA!!


DAPATKAN SEGERA :


MKNK 012 - 541 4096