Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :

“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.” (Riwayat At-Tabrani)
Wednesday, March 9, 2016

Moga hari ini lebih baik dari Semalam!

Sharing santai-santai hari ni...

Masa hantar damia ke sekolah tadi aku perasan cuaca yg sedikit berbeda dari kebiasaan.. cuaca agak redup...

terdetik dalam hati kecil aku sedikit kesedihan.. dan seperti kelazimannya aku istighfar dan selawat.. sedih sebab apa?

Sebabnya aku rindu majlis ilmu.. aku rindu utk duduk dgn org2 soleh..

Skrg aku agak kurg berkesempatan utk ke majlis2 ilmu @ taman2 syurga seperti tahun2 lalu.. risau fikirkan diri ini.. aku berazam utk kuatkan semangat dan istiqomah!

Sampai di kedai utk sarapan.. tgk group w'app telegram baru aku teringat ttg fenomena gerhana.. xdan nak buat solat sunat.. aku istighfar..

Moga hari ini lebih baik dari hari semalam!


Alhamdulillah.. sampai rumah pula aku merajinkan diri basuh la motor2.. dah lama xbasuh sendiri.. gosok2 mana yg patut.. baru naik serinya..

Pastu Buyer whatsapp loan rumah beliau dah approve.. aku bersyukur dan gembira.. sebab kes ni dah pending lama.. nak ucap terima kasih pada partner COA abam kawasan @syukor dan tuan rumah sbb beri masa!

Skrg aku tunggu confirmation appointment dgn ali majis.. urusan hartanah..

Appointment viewing Condo di Mont kiara tunda next week sbb client dpt short notice, kena fly ke penang ada meeting airline dgn shipper katanya..

Gitu lah update bisnes aku hari ni..

Keep strong!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana mengunjungi Blog hartanah ini.
Kami menghargai komen anda!